dilluns, 9 de juliol del 2007

Escrit d'en Vicenç Folgado

Han passat les eleccions municipals i molts ciutadans encara estan intentant analitzar els resultats, les mogudes, els pactes, la situació... almenys al poble de l’Escala.

Hi ha moltes preguntes a l’aire com, els ciutadans han votat per canviar d’alcalde...? La forma de governar...? El color polític? Donar un escarment...? La majoria, anat per castigar o per afavorir...? Cada quatre anys, desprès de les eleccions municipals hi ha moltes alegries i també decepcions. Les recompenses sempre són ben vingudes i l’eufòria passa ràpidament, perquè el que en un moment determinat és un premi al cap d’uns dies comença a ser un mal somni per la quantitat de problemes i feina que s’apropa. En quant a les decepcions... solen tenir graus de dolor, unes són suportables i altres, menys, però quan són vots de càstig tirant a derrota... aquí sí que fa falta alguna cosa més que una til·la o reflexió, és com una depressió aguda que no hi ha manera d’oblidar i és del tot normal, doncs els ciutadans que han pres aquesta decisió, quan ho han fet, és perquè porten molts dies, mesos i fins i tot anys maleint els ossos dels polítics que diuen que els estan representat. S’ha d’estar molt decebut i enfadat per no tan sols anar contra les persones, sinó també la institució... i si fem cas dels rumors... aquest calvari va començar l’estiu del 2004 arran d’un WC de Riells...

En tot cas ja tenim el tripartit a casa i el que toca entre tots plegats és donar-los un vot de confiança i desitjar-los/nos tota la sort del món.

Nosaltres, els independents, aprofitant la ben entesa que ens ofereix el Diari de Girona, donem les gràcies a totes les persones que ens han fet confiança i votat... que no són poques. Precisament alguns dels nostres votants ens han fet algunes remarques prou interessants, la més comú... es pregunten el què de l’obsessiva i maliciosa tendència d’alguns ciutadans, grups polítics i fins i tot mitjans de comunicació per encasellar-nos a la "dreta" fins i tot, hi ha qui ha dit... el cap de llista es va aprofitar... quan la realitat diu... es van aprofitar..., però sempre amb el segell d’independent. És evident que si el grup Escalencs Independents hagués volgut ésser un grup polític d’un o altre color tenim prou capacitat, idoneïtat, personalitat..., però aquest grup hem tingut molt clar el nostre propòsit i objectiu que no és altre que estar al marge de les polítiques d’alts vols i centrar-nos amb la gestió (política) local.

Una altra inquietud que ens han manifestat i que en definitiva va ésser un dels principals motius, perquè ens votessin... tots els avantatjosos projectes, equipaments, gestions... que vareu proposar en campanya, es perdran? No veuran la llum? No servirà de res la feina de tants mesos? Aquesta pregunta l’hem agut de deixar aparcada, doncs no depèn de nosaltres, però el que diem és que si el govern ens demana informació... no tan sols els hi donarem, sinó que els hi gestionarem i si no ho creuen oportú, els hi passarem.

Tot el que ha succeït en aquest darrer mandat i eleccions no té res a veure amb la casualitat, doncs d’ésser així no hi hauria repercussions..., i ara recollirem i haurem de suportar el que han fet i sembrat... perdre la bandera blava de la platja de les barques, una bateria de contenidors soterrats davant de la cala del Port d’en Perris, entrebancs davant de la platja, faroles pintades (que no cromades), carrils bici inacabats, un museu mal emplaçat i ubicat, uns equipaments mals condicionats... amb la mancança d’equipaments, projectes, obres que podríem estar gaudint i que no tenim per..., en fi es diu que dels errors se’n aprèn... que algú en prengui nota i esperem que sigui així.

Els independents (si s'ens permet) aconsellarem al nou govern que (a més de la seva confecció) no perdin de mira les prioritats del poble, doncs estem a les portes d’un nou estiu i no sembla que tinguem resolt el problema de l’aparcament (zones blaves, reserva pel comerç, dels treballadors, entitats, etc.), aparcaments perifèrics de Riells i rodalies..., la neteja dels carrers, contenidors, platges... i com no... especial atenció a les plantes... i el seu rec.

Vicenç Folgado, Escalencs Independents. Juny 2007