dissabte, 12 de maig de 2007

Carta escrita al Diari de Girona

Hem entrat de ple dintre la campanya electoral i una vegada més els polítics al govern no paren d’ensenyar el plomall (amb el bon sentit de la paraula). Ho diem perquè als pobles, almenys el de l’Escala, sembla que el món comença i acaba en aquests quinze dies. Ho sentim pel personal de la brigada municipal que els fan anar de bòlit, doncs han de fer i acabar petites obres que en temps normal les fan en un any (ben mirat hauria de ser temps electoral cada setmana). També són d’aquells moments que uns i altres entren (o entrem) en controvèrsies (majoritàriament els nous candidats) i per més inri, fa uns dies els representants del PSC (gent jove i preparada) deien “els polítics només fan que dir: s’hauria de fer, s’hauria de mirar, farem..., però no fan mai res” i quanta raó tenia aquell noi, la llàstima és que ell representava a un grup que està al govern. També vam escoltar alguns representants de grups dient que ells no pactarien amb uns o altres per ideologies polítiques, quan en tertúlies de cafè diuen que qui conten són les persones. I parlant de política (o gestió) nosaltres, els Escalencs Independents, hem començat explicant les nostres propostes de campanya en la primera ocasió que hem tingut (radio i TV). És normal que cada quatre anys els grups que es presenten (raonablement estructurats) parlem dels mateixos equipaments, obres, serveis..., però el que no fan els altres grups és dir el projecte i al mateix temps el finançament: un finançament extern aliè de les arques municipals com per exemple els aparcaments soterrats. El govern i soci de govern, CiU i PSC, proposen i han creat una empresa municipal per portar la gestió dels aparcaments en una plaça conflictiva, amb un restringit numero d’aparcaments i per fer-los amb diners públics, controvèrsia o lapsus, perquè els polítics no han de fer de tècnics, com els tècnics no han de fer política, però com diu la dita “a mares revueltos, ganancia de pescadores”, doncs bé, nosaltres hem parlat amb una empresa d’àmbit estatal i internacional i han aconsellat l’espai (plaça Catalunya), la quantitat d’aparcaments (600), amb un finançament i adjudicació d’anys, però que si gestionen ells mateixos la zona blava, se’ls proposa una bossa d’aparcaments perifèrics, si als ciutadans volen adjudicar 100 o 200 d’aquests aparcaments... tots aquests condicionats faran que l’adjudicació baixi considerablement, amen que l’empresa constructora haurà de pagar un cànon anual a l’Ajuntament. Podem definir-ho com SERVEI, FINANÇAMENT I INGRESSOS.

Un altre equipament que proposem a cost zero pel municipi és la sala cultural o polivalent al polígon industrial, que hauria de ser una negociació amb la promotora que ha de fer la nova urbanització dels Masos de 272 cases i si s’escau (i la negociació ho requereix) és poden deixar construir unes cases més (el terreny sembla que ho permet). Per resumir-ho, al terreny de 7.000 metres, propietat de l’Ajuntament, la promotora ens fa l’edifici, els joves i no tan joves disposaran d’una sala de ball, les institucions locals d’un local condicionat en cas de necessitat... i tots contents. D’això se’n diu NEGOCIACIÓ I TRANSPARÈNCIA.

Una altra beneficiosa proposta que presentem és que la nova Biblioteca Municipal sigui ubicada als baixos de l’Alfolí. Al primer pis aniria el definitiu Museu de l’Anxova i de la Sal i a la segona planta l’Arxiu Històric Municipal amb una sala d’exposicions. El conjunt de serveis seria sufragats a base de subvencions. Tan sols amb aquestes tres propostes estem parlant d’un estalvi de més de vuit milions d’euros pels interessos dels Escalencs. Aquesta gestió és la que ens fa proposar i comprometre’ns que en els pròxims quatre anys els impostos quedaran congelats. Possiblement els grups municipals voldran proposar o millorar la proposta però, perquè no ho han fet fins ara?

Escalencs Independents tenim moltes més propostes que anirem explicant en aquests dies i totes són possibles si portem - amb la confiança dels ciutadans - el govern.